Lahuta e Malcis – Gjergj Fishta

Darka e Gabuar – Ismail Kadare

“I huaji – Albert Kamy”

Plaku dhe Deti – Ernest Heminguei

“Don Kishoti i Mançes – Migel Servantes”

Shqipëria çka qenë, çështë e çdo të bëhet – Sami Frashëri

“Këngët e Milosaos” – Jeronim de Rada

“Krim dhe ndëshkim” – Fjodor Dostojevski

Kanuni i Lekë Dukagjinit

Panteoni i rralluar – Rexhep Qosja

Ernest Koliqi – Tregtar Flamujsh

Haki Stermilli – Sikur të isha djalë

Xha Gorio – Honore de Balzak

Kolonelit, s’ka kush t’i shkruajë -G. G. Markez

Ana Karenina – Leon Tolstoi

Vëretje:

Duke respektuar të drejtën e autorit ndalohet kopjimi apo shkarkimi i këtyre veprave